Mijn naam is Ilse Delaet, ik ben gehuwd en ik heb twee tienerdochters. Ik ben vrijwilliger van het dierenasiel in Tienen sinds de zomer van 2020 en ik werk voor de katjes. In een verder verleden heb ik vele jaren meegewerkt aan het kattensterilisatieproject van de gemeente Tielt-Winge en ook een tijdje voor de gemeente Glabbeek. Ik ben ook een periode opvangmama voor papfleskittens geweest en heb ook kleine kittens van wilde katten opgevangen, gesocialiseerd en grootgebracht.

Zelf heb ik in 2012 twee boerderijkatjes geadopteerd waarvan er ééntje (Krisje) helaas in coronatijd is overleden. Kitty, ondertussen een omaatje van ongeveer 18 jaar ondertussen, doet het nog heel goed, gezien haar leeftijd. Ze krijgt bij ons onderdak en heeft non stop kattenbrokjes voorhanden en vers water elke dag.

Ik werk graag in het dierenasiel bij de poezen omdat ik het fijn vind om poezen rond mij te hebben, ik word rustig in hun aanwezigheid. Tijdens het schoonmaken van de verblijven van de poezen, probeer ik regelmatig wat te zingen voor hen of ik praat tegen hen. Ik probeer elke kat ook wat aandacht te geven, Ik heb de indruk dat ze dat wel appreciëren. ????
Als je enigszins van katten houdt en je hebt wat tijd over, dan kan ik dit alleen maar aanraden. Ikzelf heb spijt dat ik niet vroeger aangeklopt heb bij het dierenasiel en ik ben nu heel blij dat ik dit vrijwilligerswerk gevonden heb. Voor mij is dit ideaal.

Wens je meer te weten over vrijwilligerswerk in het asiel?

Heb je meer informatie nodig?