Om te garanderen dat onze honden en katten een goede thuis vinden, gaan we steeds te werk via een specifiek adoptieproces. Het is bij onze VZW niet mogelijk om een hond of kat onmiddellijk mee te nemen na een eerste kennismaking.

Het adoptieproces start simpelweg met een goed gesprek. Dat doen we altijd op afspraak. Zo kunnen onze honden- of katten-verantwoordelijken zich volledig focussen op het verhaal van kandidaten. Het is vooral van belang dat we een correct beeld krijgen van ieders verwachtingen, maar ook dat kandidaten weten wat de noden zijn van de hond/kat die ze wensen te adopteren. Elke kandidaat krijgt dan ook alle info mee over de medische achtergrond van het dier waarin ze geïnteresseerd zijn, alsook feedback over hun gedrag en onze ervaringen in het asiel.

Vervolgens wordt er kennis gemaakt met de viervoeter(s). Hier gaan we niet over een nacht ijs. We verwachten dat alle gezinsleden waar dieren dagdagelijks mee in contact zouden komen hen al wat leren kennen alvorens ze geadopteerd worden. Op die manier verkleint de kans op onaangename verrassingen na de adoptie.

Eens iedereen 100% overtuigd is van de nieuwe start, nemen wij samen het adoptiecontract door. Hierin worden algemene afspraken vastgelegd zoals:

  • Opvolging door medewerkers van het dierenasiel na de adoptie.
  • Up to date houden van de registratie van het dier (Dog/Cat ID)
  • Aansprakelijkheid

Bij interesse kan iedereen ons contacteren via het contactformulier op deze site, via ons telefoonnummer of per mail. We leggen dan met plezier een afspraak vast voor een kennismaking.