Om te garanderen dat onze honden en katten een goede thuis vinden, gaan we steeds te werk via een specifiek adoptieproces. Het is bij onze VZW niet mogelijk om een hond of kat onmiddellijk mee te nemen na een eerste kennismaking.

Het adoptieproces start simpelweg met een goed gesprek. Dat doen we altijd op afspraak. Zo kunnen onze honden- of katten-verantwoordelijken zich volledig focussen op het verhaal van kandidaten. Het is vooral van belang dat we een correct beeld krijgen van ieders verwachtingen, maar ook dat kandidaten weten wat de noden zijn van de hond/kat die ze wensen te adopteren. Elke kandidaat krijgt dan ook alle info mee over de medische achtergrond van het dier waarin ze geïnteresseerd zijn, alsook feedback over hun gedrag en onze ervaringen in het asiel.

Vervolgens wordt er kennis gemaakt met de viervoeter(s). Hier gaan we niet over een nacht ijs. We verwachten dat alle gezinsleden waar dieren dagdagelijks mee in contact zouden komen hen al wat leren kennen alvorens ze geadopteerd worden. Op die manier verkleint de kans op onaangename verrassingen na de adoptie.

Eens iedereen 100% overtuigd is van de nieuwe start, nemen wij samen het adoptiecontract door. Hierin worden algemene afspraken vastgelegd zoals:

  • Opvolging door medewerkers van het dierenasiel na de adoptie.
  • Up to date houden van de registratie van het dier (Dog/Cat ID)
  • Aansprakelijkheid

Bij interesse kan iedereen ons contacteren via het contactformulier op deze site, via ons telefoonnummer of per mail. We leggen dan met plezier een afspraak vast voor een kennismaking.

 

⚠️⚠️ Update n.a.v. COVID-19 maatregelen. ⚠️⚠️
 
Op vrijdagavond 20/03/20 werd via een perscommunicatie vanuit het kabinet van minister Ben Weyts medegedeeld dat asielen hun werk kunnen blijven verderzetten. Uiteraard dienen daarbij nog altijd de nodige (strenge) voorzorgsmaatregelen genomen te worden om ieders veiligheid te garanderen. Als bestuur van het Dierenasiel Tienen hebben goed moeten nadenken over wat binnen onze organisatie en infrastructuur haalbaar is en wat niet. Tot nader order zullen we als volgt te werk gaan:
 
– Net zoals vroeger zijn wij enkel op afspraak beschikbaar. Bezoeken zonder afspraak waren sowieso al niet mogelijk met uitzondering van donaties. Momenteel vragen we u om altijd eerst telefonisch of per mail contact op te nemen.
 
– Kennismakingen aangaande het adopteren van een hond zijn nog steeds mogelijk. We vragen daarbij dat elke kandidaat zich via ons contactformulier op de website aanmeldt. Het is van groot belang dat daarbij alle vragen aangaande adoptie concreet en zo uitgebreid mogelijk worden ingevuld. Berichten met ontbrekende informatie worden niet behandeld. Enkel als we een grote kans tot een match met één van onze viervoeters zien wordt de kandidaat uitgenodigd voor een kennismaking op onze speelweide. Hierbij kunnen we alle nodige maatregelen in acht nemen.
Kandidaten die langskomen krijgen een document per mail opgestuurd waarin we bevestigen dat ze onderweg zijn naar het dierenasiel i.k.v. een mogelijke adoptie. Gezien adopties in de perscommunicatie van de minister expliciet toegelaten worden mag dit dus geen probleem zijn.
**We behandelen de komende dagen alle aanvragen die recent werden verzonden. Hier werd gezien de onduidelijkheid van afgelopen een achterstand gecreëerd.**
 
– Kennismakingen aangaande het adopteren van een kat worden uitgesteld. Helaas moet het adopteren van kat in het asiel steeds via onze één van onze kattenkamers verlopen. Deze infrastructuur maakt het niet mogelijk om ‘social distancing’ correct toe te passen. Omdat we de veiligheid van kandidaten, vrijwilligers en verantwoordelijken op deze manier niet kunnen garanderen nemen we geen risico’s.
Aarzel niet om ons te contacteren indien jullie hierbij vragen hebben. #Staysafe!