⚠️⚠️Naar aanleiding van de COVID-19 maatregelen zijn we genoodzaakt om onze procedures aan te passen. Alle noodzakelijk info is terug te vinden op deze pagina. ⚠️⚠️

 

Om te garanderen dat onze honden en katten een goede thuis vinden, gaan we steeds te werk via een specifiek adoptieproces. Zo is het bij onze VZW niet mogelijk om een dier onmiddellijk mee te nemen na een eerste kennismaking. Hoe gaan we precies te werk?

 • Indien je geïnteresseerd bent in één van onze viervoeters kan je je aanmelden via het contactformulier op deze website. Vink daarbij zeker het vakje ‘Ja, ik heb interesse om een dier te adopteren.‘ aan zodat je onze vragen kan beantwoorden. Wees in je beschrijving en je antwoorden zo uitgebreid en specifiek mogelijk. Op die manier hebben we al een beeld van de verdere mogelijkheden.
  Het is uiteraard ook mogelijk om het formulier vrijblijvend in te vullen zonder expliciete interesse in een dier dat al op de website staat. Dat geeft ons de kans om contact te leggen indien we een potentieel mooie match zien.
 • De volgende stap is een goed gesprek. Dat doen we altijd op afspraak in het asiel. Het is niet mogelijk om zonder afspraak op bezoek langs te komen. Zo kunnen onze honden- of katten-verantwoordelijken zich namelijk volledig focussen op het verhaal van kandidaten. Het is vooral van belang dat we een correct beeld krijgen van ieders verwachtingen, maar ook dat kandidaten weten wat de noden zijn van de hond/kat die ze wensen te adopteren. Elke kandidaat krijgt dan ook alle info mee over de medische achtergrond van het dier waarin ze geïnteresseerd zijn, alsook feedback over hun gedrag en onze ervaringen in het asiel.
 • Tijdens die eerste afspraak wordt er kennis gemaakt met de viervoeter(s). We verwachten dat alle gezinsleden waar dieren dagdagelijks mee in contact zouden komen hen al wat leren kennen alvorens ze geadopteerd worden. Op die manier verkleint de kans op onaangename verrassingen na de adoptie. Hier gaan we niet over een nacht ijs.
 • Voor onze honden volgen er steeds een aantal afspraken zodat je als kandidaat samen een wandeling kan maken, kan spelen op onze speelweide,…
  Indien er reeds een andere hond (of honden) aanwezig zijn bij een kandidaat plannen we een matching.

Eens iedereen 100% overtuigd is van de nieuwe start, nemen we samen het adoptiecontract door. Hierin worden algemene afspraken vastgelegd zoals:

 • Opvolging door medewerkers van het dierenasiel na de adoptie.
 • Up to date houden van de registratie van het dier (Dog/Cat ID)
 • Aansprakelijkheid