Toby

Mensen, ik ga eerlijk zijn. Op het moment van schrijven heb ik nogal een zware periode achter de rug. En dat op mijn leeftijd! Neem aub even de tijd en volg mijn relaas.

Ik werd in januari 2021 opgehaald door het asiel via een inbeslagname. Waarom? Omdat ik al dagenlang alleen in een garage zat met amper lichtinval. Mijn toenmalige eigenaar bracht wel eten (zoals aan mijn stevige postuur te zien is), maar verder moest ik het zelf redden. Onaanvaardbaar en ik werd al snel officieel aan het asiel toegewezen. Uit mijn chip bleek dat ik op 09/04/2012 geboren werd. Volgens de gegevens op die chip zou ik een Hollandse herder zijn, maar dat zie ik toch niet echt in mijn weerspiegeling!

Het eerste contact met mijn verzorgers verliep niet vlekkeloos. Ik was de kluts kwijt en wist niet wie ik kon vertrouwen. Ik duldde niemand in mijn buurt. Maar ze hebben hier mijn vertrouwen gewonnen. Na een paar dagen was het ijs gebroken. Ik kon eindelijk van hun aandacht en knuffels genieten. We gingen zelfs samen wandelen! Het wordt zo stilaan tijd dat ik mijn ideale thuis vind om mijn oude dag in door te brengen. Gezien mijn formaat heb ik zeker ruimte nodig, zowel binnens- als buitenshuis. Er mag niet te veel volk over de vloer komen. Ik ben mijn routine en rust genegen. Uit mijn reacties tegenover soortgenoten kan men afleiden dat ik als enige huisdier moet gehouden worden. Kortom, ik ben op zoek naar een baasje of gezin waar ik mij aan kan binden en de rest van mijn jaren kan leven zoals ik verdien.

Neem gerust een kijkje onder het tabblad ‘Extra informatie’ op deze pagina voor meer details. Wil je graag meer info over mij en denk je dat jij mijn perfecte nieuwe baasje kan zijn? Ga dan zo snel mogelijk naar het contactformulier op onze website en vul dat zo gedetailleerd en concreet mogelijk in (vink zeker aan dat je interesse hebt in adoptie). Mijn verzorgers nemen vervolgens verder contact met je op.

Extra informatie

Geboortedatum

09-04-2012

Ras

Kruising

Geslacht

Reu

Formaat

Groot

Gecastreerd/Gesteriliseerd?

Neen

Sociaal met honden?

Neen

Sociaal met katten?

Neen

Ervaring met kinderen?

Neen

Kan mee in de auto?

Ja

Kan alleen thuis blijven?

Ja

Heeft toegang tot tuin/buiten nodig?

Ja

Wens je meer te weten over vrijwilligerswerk in het asiel?

Heb je meer informatie nodig?