Paco

Hier ben ik dan, klaar voor mijn verhaal en klaar om aan mijn toekomst te werken. Ik ben Paco, een kanjer van een Pit!
Jammer genoeg zit ik al even tijd in het asiel. En jammer genoeg schrikt dat nu net heel wat mensen af. Maar iedereen die mij echt kent zal bevestigen dat ik met de juiste match heel ver kan geraken.

Mijn verhaal start in 2019 met mijn inbeslagname. Ik werd weggehaald bij iemand die absoluut geen kennis had van mijn ras, mijn opvoeding, mijn karakter, enz... Echt met mij bezig zijn was niet aan de orde. Ik zat vooral in een kennel, die dan ook nog eens veel te klein en te zwak was. Door de absolute verveling slaagde ik er in om een aantal keer te ontsnappen.
Gelukkig maakte de politie en de mensen van het dierenasiel daar een eind aan. Ze zorgden er voor dat ik hier in opvang kon blijven en kon werken aan een toekomst.

Mijn belangrijkste negatieve punt was mijn gedrag naar andere dieren. Maar ik ben heel blij om te melden dat die reacties tijdens mijn tijd in het opvangcentrum enorm zijn gestabiliseerd. Ik zal het waarschijnlijk nooit 100% goed kunnen vinden met soortgenoten. Maar de tijd van felste reacties is voorbij.
Ik was in het begin ook heel waakzaam naar andere mensen toe. Ook nu heb ik meestal wat tijd nodig om nieuwe mensen te leren kennen. Maar die fase is al bij al snel voorbij. Eens het vertrouwen er is, laat ik zien wat voor speelvogel ik ben! Dan zie je soms dat ik in mijn eerste levensfase wat basisopvoeding in omgang met mensen heb gemist. Ik bots en spring wel eens tegen mijn verzorgers op, en een aanraking is voor mij vaak voldoende startsignaal om te spelen!

Om alles samen te vatten ben ik nu op zoek naar mensen met het volgende profiel:
- ervaring met 'power breeds'.
- geen kinderen of andere dieren.
- voldoende ruimte in huis en aanwezigheid van een perfect (en hoog) omheinde tuin.
- tijd om verder te werken aan mijn 'opvoeding' (denk daarbij aan contact, wandelen zonder trekken, nieuwe omgevingen leren kennen,...).
Aan dat laatste puntje wil ik nog toevoegen dat ik hier heb bewezen 100% zindelijk te kunnen zijn. En dat ondanks het feit dat ik mijn eerste levensjaar bij dat eerste baasje in een buitenkennel heb moeten doorbrengen. Zoals gezegd, ik leer snel en barst van het potentieel!

Neem gerust een kijkje onder het tabblad ‘Extra informatie’ op deze pagina voor meer details. Wil je graag meer info over mij en denk je dat jij mijn perfecte nieuwe baasje kan zijn? Ga dan zo snel mogelijk naar het contactformulier op onze website en vul dat zo gedetailleerd en concreet mogelijk in (vink zeker aan dat je interesse hebt in adoptie). Mijn verzorgers nemen vervolgens verder contact met je op.

Extra informatie

Geboortedatum

16-01-2018

Ras

Pit Bull

Geslacht

Reu

Formaat

Groot

Gecastreerd/Gesteriliseerd?

Ja

Sociaal met honden?

Neen

Sociaal met katten?

Neen

Ervaring met kinderen?

Neen

Kan mee in de auto?

Ja

Kan alleen thuis blijven?

Ja

Heeft toegang tot tuin/buiten nodig?

Ja

Wens je meer te weten over vrijwilligerswerk in het asiel?

Heb je meer informatie nodig?