Ludo

Hallo! Mijn naam is Ludo. Mag ik even jullie aandacht? Ik wil jullie graag iets meer vertellen over mijzelf.

Ik ben dus de Ludo. Een kruising Pincher, geboren in 2019 en dus 5 jaar oud. Ik kwam begin 2024 in het dierenopvangcentrum terecht omdat mijn baasje helaas overleden is. Hierdoor konden mijn verzorgers dus weinig informatie over mijn voorgeschiedenis krijgen, maar ze leren mij ondertussen wel kennen.

Wat je direct zal opvallen als je mij ziet, is dat ik veel overgewicht heb. Mijn huidige verzorgers werken hieraan, want dit is natuurlijk helemaal niet gezond. Los daarvan lijk ik medisch wel helemaal in orde. Om dit zo te houden, zal je als mijn toekomstig baasje er dus verder voor moeten zorgen dat ik wat kilootjes kwijt geraak.

Momenteel ben ik een beetje een stresskonijn. Hoe kan het ook anders? Plots ben ik niet meer in mijn gekende omgeving en moet ik hier allemaal nieuwe mensen, dieren, geluiden, … leren kennen. Mijn verzorgers hopen dat dit in een nieuwe thuis weer veel beter zal gaan, als ik heb kunnen aanpassen, minder prikkels krijg en in mijn basisbehoeften voorzien word. Ik ga graag wandelen en doe dat ook flink, dus daarmee kan je mij alvast blij maken. Mijn verzorgers merken op dat ik mij snel hecht aan hen en hen graag bij mij heb. Als jij mijn baasje wil worden, zal je dus voldoende thuis moeten zijn, zodat ik niet te lang alleen zit. Of ik samen kan wonen met andere dieren, is hier momenteel niet geweten. Uit voorzorg verkies ik dan ook om een thuis te krijgen waar geen andere dieren zijn.

Neem gerust een kijkje onder het tabblad ‘Extra informatie’ op deze pagina voor meer details. Wil je graag meer info over mij en denk je dat jij mijn perfecte nieuwe baasje kan zijn? Ga dan zo snel mogelijk naar het contactformulier op onze website en vul dat zo gedetailleerd en concreet mogelijk in (nadat je voor de optie 'Interesse in adoptie van kat of hond' hebt gekozen). Mijn verzorgers nemen vervolgens verder contact met je op.

Extra informatie

Geboortedatum

01-02-2019

Ras

Canis Vulgaris

Geslacht

Mannelijk

Formaat

Klein

Gecastreerd/Gesteriliseerd?

Neen

Sociaal met honden?

Wisselend gedrag

Sociaal met katten?

Neen

Ervaring met kinderen?

Ja, grote kinderen

Kan mee in de auto?

Ja

Kan alleen thuis blijven?

Werkpunt

Heeft toegang tot tuin/buiten nodig?

Ja

Wens je meer te weten over vrijwilligerswerk in het asiel?

Heb je meer informatie nodig?