Kira

Wacht reeds 178 dagen op een nieuw baasje
Categories: ,

Beschrijving

Pfieuw, het is me al wat geweest hoor mensen. Ik heb in mijn leven al een hele weg moeten afleggen. Ik vertel het jullie graag even. 🙂

Mijn naam is Kira. Ik ben een Duits herder teefje van 6 jaar oud. Ik belandde maart 2022 in het opvangcentrum omdat mijn vorige baasje urgent in opname moest. Hierdoor kwam ik voor ‘tijdelijke opvang’ hier. Mijn vorige baasje heeft tijdens haar opname ingezien dat ze eigenlijk niet zo goed meer voor mij kon zorgen. Daarom heeft ze dan ook besloten om mij volledig af te staan. Doordat mijn vorige baasje al in opname was, hebben mijn verzorgers mij wel helemaal zelf moeten leren kennen.

Wat hebben ze ontdekt over mij?
Ik kan erg lief zijn, maar ik ben ook erg onzeker waardoor ik het soms niet helemaal vertrouw. Bovendien zag mijn vorige baasje mij voornamelijk als waakhond, wat uiteraard niet geholpen heeft in mijn gedrag naar mensen toe. Met vrouwen verloopt het voor mij iets gemakkelijker, maar met mannen heb ik veel moeite. Ik ga dan ook zeker van mij laten horen als er een onbekende man in mijn buurt komt. Als deze mijn grenzen niet respecteert, kan ik wel eens lelijk uit de hoek komen. Hoewel ik bij mijn vorige baasje samenwoonde met een kind, zou ik dat in mijn nieuwe thuis liever niet willen. Kindjes op bezoek laten komen, valt voor mij wel te managen.

Verder ga ik graag wandelen, maar hier zijn nog wat uitdagingen aan verbonden. Ik heb het namelijk niet zo op andere honden. Niet op wandeling, niet thuis, gewoon nergens in mijn buurt. Als jij mijn nieuwe baasje wil worden, heb je dus nog geen andere huisdieren.
Mijn verzorgers hebben gemerkt dat ik graag dingen in mijn mond heb. Ze hebben mij dan ook voorzien van het nodige stevige kauwmateriaal. Waarvoor dank, want dat geeft mij wat steun. Ik maak trouwens niks kapot en ben zindelijk. 😉

Wil je graag meer info over mij en denk je dat jij mijn perfecte nieuwe baasje kan zijn? Ga dan zo snel mogelijk naar het contactformulier op onze website en vul dat zo gedetailleerd en concreet mogelijk in (vink zeker aan dat je interesse hebt in adoptie). Mijn verzorgers nemen vervolgens verder contact met je op.

Extra informatie

Geboortedatum

16-05-2016

Ras

Duitse Scheper

Geslacht

Teef

Formaat

Middelgroot

Gecastreerd/Gesteriliseerd?

Neen

Sociaal met honden?

Neen

Sociaal met katten?

Neen

Ervaring met kinderen?

Ja, maar niet ok.

Kan mee in de auto?

Ja

Kan alleen thuis blijven?

Ja

Heeft toegang tot tuin/buiten nodig?

Ja