Gismo

Wacht reeds 377 dagen op een nieuw baasje
Categories: ,

Beschrijving

Klaar? Kunnen we van start? Ok, hier gaan we!

Mijn naam is Gismo. Mijn verhaal in het asiel begint uiteraard bij mijn aankomst. Dat was op 2 maart 2020. Die datum staat voor altijd in mijn geheugen gegrift. Mijn aankomst is namelijk niet van een leien dakje verlopen. Ik werd door mijn vorige baasjes afgestaan omdat ze te weinig tijd voor mij bleken te hebben. Natuurlijk nam ik veel van hun tijd in beslag! Wat verwacht je van een labrador van een dik jaar oud?! Mijn nieuwe verzorgers kregen al onmiddellijk te maken met de gevolgen van dat gebrek aan aandacht. Ik kon helemaal niet om met het feit dat ik in een nieuwe omgeving zat, met nieuwe mensen, nieuwe geuren, nieuwe geluiden,… Ik vertoonde alle kenmerken van een hond wiens wereld tot dan toe heel gesloten was gebleven met gebrek aan ervaringen en socialisatie.

Maar how, geen paniek. Gelukkig neemt mijn verhaal hier een positieve wending. Nadat ik de nodige tijd had gekregen om te stabiliseren kon ik mijn ware ‘ik’ laten zien. Ik leerde stap voor stap mijn verzorgers kennen en vertrouwen. Ze konden zien dat ik werkelijk een blije losbol ben, dat ik graag achter balletjes ren, dat ik mij kan laten gaan met een speelkoord en dat wandelen met mij ook leuk kan zijn.
Ze leerden uiteraard ook mijn werkpunten kennen. Een jammerlijk resultaat van mijn gebrek aan socialisatie is mijn reactie naar andere dieren toe. Ik heb het moeilijk met andere andere honden en katten. Dat is ook iets om rekening mee te houden op wandeling. Dan moeten anderen honden altijd vermeden worden. Het spreekt voor zich dat ik op zoek ben naar een nieuwe thuis waar ik het enige dier onder het dak kan zijn.
Mijn ideale thuis is een rustige thuis bij mensen met ervaring met honden. Ik heb sinds ik op deze website verscheen al enorm veel aanvragen ontvangen. Maar de nood aan ervaring is struikelblok gebleken. Dat tezamen met het feit dat ik niet bij kinderen kan geplaatst worden. Daarnaast heb ik nog eens nood aan een plaats waar niet te veel volk over de vloer komt, waar ik leuk kan samenleven met mijn baasjes. Ik heb tijd nodig om mensen te leren kennen en dat moet in alle rust mogelijk zijn. Een kennismaking moet bij mij stap voor stap gebeuren zodat ik mensen kan inschatten en kan vertrouwen. Een overvloed aan prikkels/mensen is dus niet aan mij besteed. En daar zullen mijn verzorgers dan ook rekening mee houden wanneer mijn kandidaten zullen langskomen. Gezien mijn karakter en verleden een uitgebreid adoptieproces een absolute noodzaak.

Wil je graag meer info over mij en denk je dat jij mijn perfecte nieuwe baasje kan zijn? Ga dan zo snel mogelijk naar het contactformulier op onze website en vul dat zo gedetailleerd en concreet mogelijk in (vink zeker aan dat je interesse hebt in adoptie). Mijn verzorgers nemen vervolgens verder contact me je op.

 

Extra informatie

Geboortedatum

30-12-2018

Ras

Labrador

Geslacht

Reu

Formaat

Middelgroot

Gecastreerd/Gesteriliseerd?

Ja

Sociaal met honden?

Neen

Sociaal met katten?

Neen

Ervaring met kinderen?

Neen

Kan mee in de auto?

Ja

Kan alleen thuis blijven?

Ja

Heeft toegang tot tuin/buiten nodig?

Ja