Dana & Quin

Wij zijn Dana en Quin. In 2021 maakten we deel uit van een grote inbeslagname bij een Vlaamse kweker waarbij ongeveer 120 Cane Corso's werden weggehaald. Samen met onze soortgenoten werden we door verschillende asielen over heel het land opgenomen. Zo kwamen we hier in het dierenopvangcentrum terecht.

Bij die kweker zaten we al samen. We hebben sinds toen onze weg samen afgelegd. We zijn op geen moment van mekaars zijde geweken. We gaan nu ook samen op zoek naar een nieuwe, warme thuis en vertellen graag elk ons verhaal.

Dana eerst! Gezien we geen pups meer zijn, hebben we beide eigenlijk schrik dat we voor een lange zoektocht staan... Wat bedoel ik daarmee? Wel, ik ben zelf geboren op 19-07-2017 en mijn wereld was bij die kweker redelijk gesloten. Er zijn heel veel zaken die ik niet ken. Contact leggen met nieuwe mensen vraagt wat geduld. Eens ik een klein beetje vertrouwen in menselijke aanwezigheid heb, maak ik al wel snel de klik naar 'spel'. Er zit dus heel wat potentieel in mij!
Andere zaken uit de mensenwereld zoals een leiband, wandelen, de straat,... zijn mij helemaal onbekend.

Quin hier! Voor mij geldt eigenlijk dubbel en dik hetzelfde. Ik ben geboren op 26-05-2017. Ook ik moet toegeven dat alles van de ‘mensen-maatschappij’ mij onbekend is. Contact leggen met nieuwe mensen vraagt geduld. En ik heb daarbij wat meer tijd nodig dan mijn vriendin Dana. Ik zal niet zo snel spelen maar wil eerder rust bij een mens gaan zoeken.

Onze zoektocht naar een forever home komt dus neer op een zoektocht naar mensen die geduld met ons willen hebben. Die ons alles op eigen tempo en met ondersteuning verder laten ontdekken. Die ons in een thuis laten leven waar we geen druk op ons voelen. Waar ook geen drukte is (zoals te veel onbekende mensen of kinderen). Die thuis kan ook een ‘buitenthuis’ omvatten gezien het leven binnenshuis ons volledig onbekend is. De juiste infrastructuur en omkadering zal sowieso van belang zijn.

Er valt nog veel meer over ons te vertellen. Maar belangrijk is wel dat we samen kunnen blijven. We hebben even apart ter adoptie gestaan, maar het zou eigenlijk zonde zijn om ons te scheiden. We steunen nu eenmaal enorm op mekaar. Daarom dat we samen op zoek gaan naar een thuis!

Neem gerust een kijkje onder het tabblad ‘Extra informatie’ op deze pagina voor meer details. Wil je graag meer info over ons en denk je dat jij ons perfecte nieuwe baasje kan zijn? Ga dan zo snel mogelijk naar het contactformulier op onze website en vul dat zo gedetailleerd en concreet mogelijk in (nadat je voor de optie 'Interesse in adoptie van kat of hond' hebt gekozen). Onze verzorgers nemen vervolgens verder contact met je op.

Extra informatie

Geboortedatum

19/07/2017 & 26/05/2017

Ras

Cane Corso

Geslacht

Teef

Formaat

Groot

Gecastreerd/Gesteriliseerd?

Ja

Sociaal met honden?

Neen

Sociaal met katten?

Neen

Ervaring met kinderen?

Neen

Kan mee in de auto?

Neen

Kan alleen thuis blijven?

Ja

Heeft toegang tot tuin/buiten nodig?

Ja

Wens je meer te weten over vrijwilligerswerk in het asiel?

Heb je meer informatie nodig?