Bowie

Wif, waf, woef! Mijn naam is Bowie. Ik ben een Maltezer kruising van ongeveer 2 jaar oud. Dit is een schatting, want mijn verzorgers hebben helaas geen info over mij. Ik werd namelijk achtergelaten op straat, vastgebonden aan een paal. Ik was niet gechipt en niemand heeft informatie over mij kunnen bezorgen aan het dierenopvangcentrum.

Dit maakte mij zo droevig, dat ik in het begin van mijn verblijf hier met mijzelf geen blijf meer wist. Ik ben bang in een hoekje gekropen en daar ben ik enkele dagen blijven zitten. Gelukkig hebben mijn verzorgers mij de nodige tijd, ruimte en geduld gegeven, waardoor ik wel los gekomen ben. En nu ben ik een vrolijk springkonijn. En dat mag je best letterlijk nemen, want ik spring zo hun schoot op en ik dans op mijn achterpoten (voorpootjes in de lucht). Nu ben ik zelfs iets té graag bij hun en heb ik het best moeilijk met alleen zitten. Daardoor blaf ik veel, want ik wil graag mijn aandacht en nabijheid hebben. Verder ben ik lief, zachtaardig en speels (al zeg ik het zelf 😉).

Medisch gezien ben ik in orde. Als is mijn verzorging duidelijk ondermaats geweest. Mijn nagels waren veel te lang en mijn vacht zat vol klitten. Als mijn toekomstig baasje zal je hier dus de nodige aandacht aan moeten besteden.

Gezien het soms hevige geblaf, word ik best niet geplaatst op een appartement. Of ik kan samenleven met andere dieren is niet geweten. Kinderen zouden geen probleem mogen zijn, mits ze rekening houden met mijn grenzen.

Neem gerust een kijkje onder het tabblad ‘Extra informatie’ op deze pagina voor meer details. Wil je graag meer info over mij en denk je dat jij mijn perfecte nieuwe baasje kan zijn? Ga dan zo snel mogelijk naar het contactformulier op onze website en vul dat zo gedetailleerd en concreet mogelijk in (nadat je voor de optie 'Interesse in adoptie van kat of hond' hebt gekozen). Mijn verzorgers nemen vervolgens verder contact met je op.

Extra informatie

Geboortedatum

01-01-2022

Ras

Malteser kruising

Geslacht

Mannelijk

Formaat

Klein

Gecastreerd/Gesteriliseerd?

Neen

Sociaal met honden?

Wisselend gedrag, matching nodig

Sociaal met katten?

Onbekend

Ervaring met kinderen?

Ja, adolescenten

Kan mee in de auto?

Ja

Kan alleen thuis blijven?

Werkpunt

Heeft toegang tot tuin/buiten nodig?

Ja

Wens je meer te weten over vrijwilligerswerk in het asiel?

Heb je meer informatie nodig?