Aslan

Woef! Of is het: Waf? Mijn naam is Aslan. Ik ben een Duitse herder, die net 1 jaar is geworden (in april 2024). En ik kan je vertellen, die verjaardag zag er niet echt uit zoals gehoopt… Ik vertel je even mijn verhaal.

Begin april kwam ik in het dierenopvangcentrum terecht ten gevolge van een inbeslagname. Ik verbleef tot dan in een bench, die voor mij te klein was, waardoor ik steeds wat gebukt moest staan. Ik kwam voor zover mijn verzorgers weten niet (regelmatig) uit die bench, en helaas verbleef ik daar dus ook in mijn eigen uitwerpselen. Ik had geen eten of drinken ter beschikking in die bench. Mijn verzorgers hebben mijn vorige eigenaar nooit kunnen spreken, dus helaas weten ze niet veel over mij en waarom ik in deze toestand moest leven.

Gezien mijn vuile verschijning bij aankomst, hebben mijn verzorgers mij direct gewassen. Ze stelden vast hoe mager ik was en dat ik duidelijk pijn had aan mijn lage rug / heupen. Ondertussen heb ik al goed te eten gekregen en ben ik ook naar de dierenarts, specialist en fysiotherapeut geweest. Ik heb dus al heel wat uitstapjes mogen doen. 😝 Daar werd vastgesteld dat mijn medische toestand al bij al nog ok is. Ik heb geen lage rugproblemen of heupdysplasie, zoals eerst gevreesd, maar wel heuplaxiteit. Dat betekent dat het iets is om rekening mee te houden en dat opgevolgd moet worden, maar momenteel is het dus best ok (mits management).

Ondanks dit alles ben ik super lief naar mensen. Ik heb alle redenen om mensen te wantrouwen of uit te halen, maar dat is dus niet het geval. Wat wel het geval is, is dat ik het gewoon allemaal niet goed weet. Ik ken niks en daardoor is het dus wel zo dat mijn eerste reactie is om te blaffen. Ik ben een erg onzekere jongen. En eigenlijk ben ik gewoon een kleine pup in een puberend hondenlichaam. Ik ga graag wandelen en dat doe ik eigenlijk ook flink. Ook spelen en trainen vind ik fijn. Of ik ok ben met andere dieren is niet geweten, maar ik heb mijn toekomstige thuis toch liefst voor mijzelf zodat jij als mijn nieuw baasje genoeg tijd en energie in mij kan steken.

Neem gerust een kijkje onder het tabblad ‘Extra informatie’ op deze pagina voor meer details. Wil je graag meer info over mij en denk je dat jij mijn perfecte nieuwe baasje kan zijn? Ga dan zo snel mogelijk naar het contactformulier op onze website en vul dat zo gedetailleerd en concreet mogelijk in (nadat je voor de optie 'Interesse in adoptie van kat of hond' hebt gekozen). Mijn verzorgers nemen vervolgens verder contact met je op.

Extra informatie

Geboortedatum

26/04/2023

Ras

Duitse Scheper

Geslacht

Reu

Formaat

Groot

Gecastreerd/Gesteriliseerd?

Ja

Sociaal met honden?

Onbekend

Sociaal met katten?

Neen

Ervaring met kinderen?

16+

Kan mee in de auto?

Ja

Kan alleen thuis blijven?

Werkpunt

Heeft toegang tot tuin/buiten nodig?

Ja

Wens je meer te weten over vrijwilligerswerk in het asiel?

Heb je meer informatie nodig?