Toen de nodige COVID-19 maatregelen in 2020 van kracht gingen heeft onze organisatie ook de nodige interne wijzigingen doorgevoerd om over ieders gezondheid te waken.  Als bestuur van het Dierenasiel Tienen hebben we goed moeten nadenken over wat binnen onze organisatie en infrastructuur haalbaar is en wat niet. Daarom gaan we als volgt te werk:

 

  • We zijn steeds op de inzet van onze vrijwilligers blijven steunen. Deze worden zo gespreid mogelijk ingezet zodat het aantal aanwezigen in het asiel laag blijft. Er worden nieuwe vrijwilligers aangenomen in de mate van het mogelijke. Voor meer info over vrijwilligerswerk kan men zich aanmelden via ons contactformulier.

 

  • Net zoals vroeger zijn wij enkel op afspraak beschikbaar. We vragen u om altijd eerst telefonisch, per mail of via het contactformulier contact op te nemen.
    Donaties kunnen wel dagelijks tussen 14:00 en 17:00 uur zonder afspraak worden binnengebracht.

 

  • Kennismakingen aangaande het adopteren van een hond zijn nog steeds mogelijk. We vragen daarbij dat elke kandidaat zich via ons contactformulier op de website aanmeldt. Het is van groot belang dat daarbij alle vragen aangaande adoptie concreet en zo uitgebreid mogelijk worden ingevuld. Berichten met ontbrekende informatie worden niet behandeld. Enkel als we een kans tot een match met één van onze viervoeters zien wordt de kandidaat uitgenodigd voor een kennismaking op onze speelweide. Hierbij kunnen we alle nodige maatregelen in acht nemen.

 

  • Kennismakingen aangaande het adopteren van een kat vinden onder strikte voorwaarden plaats. Het adopteren van een kat in het asiel moet steeds via één van onze kattenkamers verlopen. Deze infrastructuur maakt het nog altijd moeilijk om ‘social distancing’ correct toe te passen, maar het is zeker niet onmogelijk. Omdat we de veiligheid van kandidaten, vrijwilligers en verantwoordelijken voorop stellen, zullen kennismakingen niet aan het reguliere tempo gepland kunnen worden. Net zoals bij voor onze honden dient men zich eerst aan te melden via het contactformulier. Wanneer op basis van de aanvraag een match mogelijk zou zijn, zal onze verantwoordelijke kandidaten ontvangen. We vragen bij het binnenkomen en vertrekken ook om correct van alcogel gebruik te maken, ten aller tijde een mondmasker te dragen en de ‘regels van het huis’ te respecteren.

 

  • Net zoals bij adopties dienen verzoeken voor de afstand van een kat of hond altijd aangemeld te worden via het contactformulier. Een medewerker neemt op basis van de aangeleverde informatie het verzoek zo spoedig mogelijk in behandeling.

 

  • We blijven paraat voor alle meldingen aangaande zwerfkatten, verloren/gevonden honden en katten.

 

Aarzel niet om ons te contacteren indien jullie hierbij vragen hebben. #Staysafe!

 

Wens je meer te weten over vrijwilligerswerk in het asiel?

Heb je meer informatie nodig?