Wie ben je?

Ik ben Pieter Winant, 40 jaar en woon in Bierbeek. Ik ben hef- en reachtruckchauffer. Naast het vrijwilligerswerk in het asiel speel competitie petanque. Zelf heb ik altijd katten gehad. Op dit moment heb ik nog steeds een kater in huis, onze Gizmo. Ik zou heel graag een hond hebben (Tyson!!) maar daarvoor moet ik eerst op mezelf wonen.

Waarom wou je vrijwilliger worden?

Ik was al een tijdje ziek thuis en tijdens m’n ziekteperiode ben ik dichter bij de natuur en dieren komen te staan. Nu dik twee jaar geleden kwam ik een zak kattenvoer naar het asiel brengen en ik zag dat ze vrijwilligers zochten. Ik heb me direct aangemeld en de dag erna kreeg ik al telefoon.

Wat doe je zoal als vrijwilliger in het dierenasiel?

Ik ben begonnen met kuisen bij de katten en na een paar maanden heb ik gevraagd om ook bij de honden mee te kuisen. Ik had toen ook de mogelijkheid om heel regelmatig langs te komen in het asiel en mij vast te bijten in het werk. Na een jaar heb ik dan vast werk gevonden, maar ik was al erg gehecht geraakt aan het asiel en de dieren. Daarom kom ik nu nog steeds in het weekend voor de honden zorgen en af en toe ook met de honden wandelen tijdens de week.

Welk dier dat je in het asiel hebt leren kennen heeft een bijzonder plaatsje in je hart?

Tyson natuurlijk, onze witte Amerikaanse Bulldog. De foto’s zeggen genoeg. Een fantastische hond, een echte karakterkop die al een lange tijd op zoek is naar zijn ideale thuis.