Wie ben je?

Ik ben Brigitte. Ik woon in Overijse en zelf heb ik thuis 12 fluffy kattenpootjes rondlopen.

Waarom wou je vrijwilliger worden?

Ik heb uiteraard altijd al een groot hart voor dieren gehad. Ik wou in mijn vrije tijd iets betekenen voor hen voor wie het leven niet altijd even gemakkelijk is geweest. En werken met dieren is zo dankbaar werk. Onvoorwaardelijke liefde!

Wat doe je zoal als vrijwilliger in het dierenasiel?

Ik maak deel uit van de ochtendploeg/kuisploeg bij de poesjes. Wij zorgen ervoor dat alle buikjes gevuld zijn en alle hokjes en kamers kraaknet zijn. In het kittenseizoen kan dit hard werken zijn, maar het is werk dat heel veel voldoening geeft. Ik word super gelukkig tussen onze pluizige spinnertjes.

Welk dier dat je in het asiel hebt leren kennen heeft een bijzonder plaatsje in je hart?

Met alle poesjes die je verzorgt bouw je uiteindelijk een band, maar af en toe is er wel ééntje die je hartje volledig steelt. Bij mij was dat Mani, een klein hoopje ellende toen hij bij ons binnenkwam.  Iedereen dacht dat hij het niet zou halen. Maar samen met ons heeft hij gevochten als een leeuw! Hij wou leven! Vreugdetranen vloeiden bij elk stapje vooruit en het was niet gemakkelijk toen hij naar zijn gouden mandje vertrok. Daar waar hij verder uit kan groeien tot een fantastische, lieve kater. Hem zal ik nooit vergeten.