Rik

Wacht reeds 173 dagen op een nieuw baasje
Categories: ,

Beschrijving

Hallo iedereen, mijn naam is Rik. Bij mijn profiel hoort een verhaal. Een stevig verhaal. Maar zowel mijn verzorgers als ikzelf zijn er zeker van dat dit verhaal een mooi einde zal kennen. Met de hulp van de juiste adoptant!

Het verhaal begint in de zomer van 2020. Ik werd samen met mijn zusje Mirette aangemeld bij het asiel. Mijn baasjes wouden ons beide afstaan omdat de stal waarin we verbleven ging worden afgebroken. Jawel, je leest het goed, ‘de stal’. We verbleven namelijk al minstens twee jaar in die stal, elk in een ‘perkje’ gevuld met een dikke laag stro. Volledig van mekaar afgesloten. Menselijke aandacht kregen we amper. Onze grote emmer met brokken werd systematisch gevuld maar meer ook niet. Daarbij kwam ook nog dat er amper zonlicht in de stal binnenviel en dat we eigenlijk nooit werden uitgelaten.

Je kan je dus inbeelden hoe blij we waren toen we in het asiel terecht kwamen! Want hier kregen we onmiddellijk aandacht, ruimte en de zon op ons snoetje. Er werden al onmiddellijk een aantal vaststellingen gedaan: volgens onze paspoorten werden we beide geboren op 22/04/2013, we waren veel te dik, we hadden veel te weinig spierweefsel, en ikzelf had problemen met mijn zicht.

In het jaar dat ik in het asiel heb gezeten is er ook met mij heel wat gebeurd. In eerste instantie ben ik vermagerd en heb ik spiertjes bijgekweekt. Ik ben bij een oogspecialist langsgegaan die mijn ogen heeft gestabiliseerd maar jammer genoeg zal ik nooit meer normaal kunnen zien. Ik zie nog wel het verschil tussen licht en donker. Ik heb opnieuw kunnen wennen aan menselijk contact. Dat was eerst snel overprikkelend. En ik heb zindelijkheid bijgeleerd nadat ik al die jaren gewoon op stro mijn ding moest doen. Ik ben eventjes van de website verdwenen omdat bleek dat ik met kruisbandproblemen aan mijn achterpootje zat. Maar ook dat werd aangepakt en ik ben hier 100% van hersteld.

Een hele boterham dus, dat besef ik. Maar na heel deze weg te hebben afgelegd ontbreekt er nog één ding: een echte thuis. Een thuis waar ik een normaal leven kan leiden, rekening houdend met mijn zichtproblemen. Ik ben in de eerste plaats op zoek naar mensen die nog geen andere dieren hebben en ook geen kleine kinderen (vanaf 12 jaar of adolescenten is geen probleem).

Wil je graag meer info over mij en denk je dat jij mijn perfecte nieuwe baasje kan zijn? Ga dan zo snel mogelijk naar het contactformulier op onze website en vul dat zo gedetailleerd en concreet mogelijk in (vink zeker aan dat je interesse hebt in adoptie). Mijn verzorgers nemen vervolgens verder contact met je op.

Extra informatie

Geboortedatum

22-04-2013

Ras

Amerikaanse Stafford

Geslacht

Reu

Formaat

Middelgroot

Gecastreerd/Gesteriliseerd?

Neen

Sociaal met honden?

Neen

Sociaal met katten?

Neen

Ervaring met kinderen?

Ja, adolescenten

Kan mee in de auto?

Ja

Kan alleen thuis blijven?

Ja

Heeft toegang tot tuin/buiten nodig?

Ja