Rik en Mirette

Wacht reeds 306 dagen op een nieuw baasje
Categories: ,

Beschrijving

“Rik, het is aan ons!”
– “Yes! Let’s go!”

Hallo iedereen, wij zijn Rik en Mirette. Broer en zus, onafscheidelijk en klaar voor een nieuwe start. En die verdienen we dubbel en dik, al zeggen we het zelf. We zijn in 2020 7 jaar oud geworden. Jammer genoeg waren de afgelopen 2-3 jaar een absolute hel voor ons. We denken niet graag terug aan die tijd maar we maken nog eenmaal een uitzondering voor zij die ons verhaal nog niet kennen.

Eind juni 2020 werden we door het asiel opgevangen nadat onze erbarmelijke levensomstandigheden werden vastgesteld. We zaten gescheiden van mekaar in een stal, elk in een kennel van 5 of 6m², omgeven door verroeste rasters en hout. Een echte vloer was er niet. We zaten constant op een dikke laag stro. We konden mekaar horen en ruiken, maar moesten mekaar voor de rest missen. Er viel een beetje daglicht op ons langs een klein venster. Menselijk contact was er amper. Ons eten en drinken werd in grote hoeveelheden in grote kommen gedumpt. Dit alles heeft jammer genoeg sporen nagelaten…

MIRETTE: Ja, de afgelopen jaren waren hard voor ons. Toen we eindelijk weer zon, frisse lucht en wind voelden wisten we even niet wat er gebeurde. Omdat we zo lang op dat stro hebben gezeten en eten à volonté konden schrokken zijn onze lichamen niet meer wat ze geweest zijn. Zowel ikzelf als Rik zaten met een stevig overgewicht en een gebrek aan spiermassa.
Voor onze verzorgers was het plan van aanpak duidelijk: starten met een dieetplan en correcte voeding, beweging stap voor stap opbouwen, en weer wennen aan echt menselijk contact. Het vermageren en aansterken is bij mij iets van lange adem. Ik was voor mijn formaat nog net iets dikker dan Rik en heb het nog wat moeilijk om stabiel op mijn achterste pootjes te blijven staan. Het menselijk contact was wel snel in orde. Want we zijn beide werkelijk schatten van honden, echt! We zijn dolenthousiast als we de aandacht krijgen die we verdienen.

RIK: Klopt helemaal, Mirette! Het vermageren en kweken van spiertjes ging bij mij iets vlotter waardoor mijn levenslust voor onze verzorgers al snel merkbaar werd. Na een paar weken kreeg ik al de bijnaam ‘Rik de raket’! Dat zou iets te maken hebben met hoe ik hier over de speelweide kan vliegen. Wat doet het deugd om weer gras onder mijn pootjes te voelen.
Jammer genoeg sukkel ik nog wel met iets anders: mijn ogen. Die hebben enorm geleden onder een gebrek aan licht en onze vorige huisvesting. Resultaat: ik ben voor 99% blind. Ik kan nog net wat verschil tussen donker en licht zien, maar ook dat is miniem. Er zitten daarnaast een paar wimpers aan de binnenkant van mijn oogleden. Dat wordt gelukkig via een kleine ingreep aangepakt. En dan zal ik helemaal gerust zijn. Want ik laat die blindheid niet aan mijn hart komen. Je zou mij hier eens moeten zien gaan!

Onze gezondheid is sinds onze aankomst in het asiel gestabiliseerd en we willen dus op zoek gaan naar onze nieuwe thuis. Eentje waar we samen het verleden achter ons kunnen laten. Nieuwe baasjes zullen onze gezondheid wel verder moeten opvolgen. Zo moet zus nog blijven vermageren en spiertjes kweken. Gezien onze levensomstandigheden van de laatste jaren zijn we niet 100% zindelijk, maar daar kan duidelijk weer aan gewerkt worden. Onze verzorgers in het asiel zien op dat gebied zelfs hier al een positieve evolutie. We moeten gewoon vaak naar buiten kunnen, of liefst zelfs een vrije toegang tot een tuin hebben. Andere dieren zoals soortgenoten of katten vinden we al snel te druk. We zijn al zo lang enkel mekaar gewend en zouden dus ook graag het centrum van alle aandacht in onze ‘forever home’ worden.

Wil je graag meer info over ons en denk je dat jij ons perfecte nieuwe baasje kan zijn? Ga dan zo snel mogelijk naar het contactformulier op onze website en vul dat zo gedetailleerd en concreet mogelijk in (vink zeker aan dat je interesse hebt in adoptie). Onze verzorgers nemen vervolgens verder contact met je op.

****
De ingreep van Rik werd met een oogspecialist van dierenkliniek Sanimalia in september gepland. Tot dan zal hij minimale last van zijn probleem ondervinden dankzij een gepast oogzalf. Indien onze schatjes voor de afspraak al geadopteerd worden blijft de afspraak bij de specialist geldig. Het asiel staat sowieso in voor het financieel aspect hiervan. Het spreekt voor zich dat dat onze verantwoordelijkheid is. Dit wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van onze leden en volgers, waar we enorm dankbaar voor zijn. Bijdragen tot de ingreep en het welzijn van Rik is nog steeds mogelijk: https://www.facebook.com/DierenasielTienen/photos/a.1698555150451637/2330975183876294
****

UPDATE augustus 2020:

Extra informatie

Geboortedatum

22-04-2013

Ras

Amerikaanse Stafford

Geslacht

Rik: reu – Mirette: teef

Formaat

Middelgroot

Gecastreerd/Gesteriliseerd?

Neen

Sociaal met honden?

Ja

Sociaal met katten?

Neen

Ervaring met kinderen?

Ja, grote kinderen

Kan mee in de auto?

Ja

Kan alleen thuis blijven?

Ja

Heeft toegang tot tuin/buiten nodig?

Ja