Pusat

Pusat is de naam. Ik ben een Anatolische herder geboren op 01-03-2016. Ik kwam hier in de opvang aan met 4 soortgenoten na onze inbeslagname bij onze vorige eigenaar. De reden hiervoor was in de eerste plaats de erbarmelijke levensomstandigheden. Medisch gezien waren de meesten van ons er ook niet al te best aan toe. En daar stak ik in vergelijking met mijn soortgenoten torenhoog bovenuit. Je kan gerust zeggen dat ik zwaargewond was. Het gevolg van ongecontroleerd samenzitten met honden waar ik het niet mee kon vinden én zware nalatigheid van mijn vorige eigenaar.

Medisch gezien ben ik er gelukkig weer helemaal bovenop. Dankzij de opvolging van mijn verzorgers en dierenarts is mijn lichaam volledig hersteld. Mijn gewicht (dat ook veel te laag was) is weer wat het moet zijn. Dus geen zorgen meer wat dat betreft.
Helaas heeft mijn verleden mentaal wat sporen achtergelaten. Mijn verzorgers hebben vernomen dat ik in mijn eerste levensjaren een speelse, sociale hond was. Dat gaan we terug moeten opbouwen. Op dit ogenblik heb ik tijd nodig om mensen te leren vertrouwen. Ook naar andere honden toe is het soms opletten. Maar als je een klein beetje moeite voor mij doet, mij een beetje tijd geeft, dan zit ik voor je het weet op je schoot knuffels te vragen! Vraag hier maar eens rond, ik ben MENEER KNUFFELBEER.
Ik ga nu vooral op zoek naar een nieuwe thuis waar ik de tijd en ruimte krijg om op mijn tempo dat vertrouwen weer op te bouwen. Waar ik rustig een band kan scheppen met (ervaren) baasjes.

Neem gerust een kijkje onder het tabblad ‘Extra informatie’ op deze pagina voor meer details. Wil je graag meer info over mij en denk je dat jij mijn perfecte nieuwe baasje kan zijn? Ga dan zo snel mogelijk naar het contactformulier op onze website en vul dat zo gedetailleerd en concreet mogelijk in (vink zeker aan dat je interesse hebt in adoptie). Mijn verzorgers nemen vervolgens verder contact met je op.

Extra informatie

Geboortedatum

01-03-2016

Ras

Anatolische herder

Geslacht

Reu

Formaat

Zeer groot

Gecastreerd/Gesteriliseerd?

Neen

Sociaal met honden?

Neen

Sociaal met katten?

Ja

Ervaring met kinderen?

Neen

Kan mee in de auto?

Ja

Kan alleen thuis blijven?

Ja

Heeft toegang tot tuin/buiten nodig?

Ja

Wens je meer te weten over vrijwilligerswerk in het asiel?

Heb je meer informatie nodig?