Jimmy

Wacht reeds 37 dagen op een nieuw baasje
Category:

Beschrijving

Hallo, ik ben Jimmy, een statige labrador geboren op 2 juli 2011. De reden waarom ik in het asiel ben beland is helaas één dat ze hier nog horen: mijn baasje is overleden en er was geen familie om verder voor mij te zorgen. Ik heb heel mijn leven op een boerderij doorgebracht. Daar kon ik mijn dag zowel binnen als buiten doorbrengen. Soms had ik wel het gevoel dat ik wat aan mijn lot werd overgelaten. Mijn baasje was namelijk nogal van de oude stijl wat de verzorging van dieren betreft. Ik kreeg heel veel eten, maar niet altijd voldoende liefde…

En dat terwijl ik nochtans zelf zoveel liefde wil geven! Ik ben de eerste die aan je been zal komen plakken op onze speelweide. Je zal snel doorhebben dat ik de goedheid zelve ben. Veel actie en beweging heb ik niet nodig. De aanwezigheid van mensen die ik graag kan zien is voor mij voldoende. Dat en een paar tennisballen!

Helaas is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Mijn karakter mag dan wel zo goed als perfect zijn, mijn gezondheid is dat niet. Een aantal jaar geleden heb ik een herseninfarct gehad. Een moeilijk woord voor iets dat ik mij helemaal niet kan herinneren. Ik ken enkel de gevolgen er van: ik ben nogal snel uitgeput, ik kan geen grote wandelingen maken en krijg elke dag een pilletje zodat ik nooit meer zo een infarctje meemaak. Eén keer is meer als voldoende!

Wilt dat zeggen dat je met mij een zorgenkindje in huis haalt? Neen, zeker niet. Ze hebben mij hier in het asiel al enige tijd opgevolgd en ze zijn tevreden met wat ze zien. Zeker nu mijn gewicht wat gedaald is. Die boerenkost van vroeger was misschien wel lekker, het hielp mijn gezondheid er niet echt op vooruit. Het eten dat ik nu krijg tezamen met alle knuffels en aandacht hebben van mij een andere hond gemaakt. Klaar voor een nieuwe thuis bij mensen die veel bij mij kunnen zijn, een mooie tuin hebben en mij nog een pracht van een toekomst willen geven!

Extra informatie

Geboortedatum

2/07/2011

Ras

Labrador

Geslacht

Reu

Formaat

Normaal

Gecastreerd/Gesteriliseerd?

Neen

Sociaal met honden?

Ja

Sociaal met katten?

Neen

Ervaring met kinderen?

Ja

Kan mee in de auto?

Ja

Kan alleen thuis blijven?

Ja

Moet buiten kunnen?

Ja