Helios

Wacht reeds 115 dagen op een nieuw baasje
Categories: ,

Beschrijving

Ok, hier gaan we. Ik zet de stap. Ik stel mij voor. Goed wetende dat mijn prachtige uiterlijk en ras op zich enorm veel aandacht gaan trekken. En vooral hopend dat mensen net door die uiterlijke kenmerken naar mijn werkelijke karakter willen kijken.

Mijn naam is Helios, een Newfoundlander reu, geboren op 7-01-2016. Een kanjer van een kerel, maar met een handleiding. Die handleiding is ook de reden waarom ik in het asiel ben beland. In de periode voor mijn aankomst was ik binnen mijn vorige familie doorgegeven nadat mijn oorsponkelijke baasje niet meer voor mij kon zorgen. Dat heeft mij echter geen goed gedaan en ik begon moeilijk gedrag te vertonen. Daar konden mijn nieuwe baasjes niet mee om. Er ging een keuze gemaakt worden: asiel of euthanasie…

Toen mijn verzorgers dat hier hoorden werd ik gelukkig onmiddellijk opgenomen. Ik kreeg mijn plaatsje, kon tot rust komen en leerde nieuwe mensen kennen. En het duurde niet lang alvorens mijn moeilijkere kant naar boven kwam. We kunnen daar eigenlijk kort over zijn: ik doe niet graag iets tegen mijn zin. It’s my way or the highway. En ik heb door de jaren heen geleerd dat als ik ‘lelijk’ reageer en mijn gewicht in de schaal leg ik ook altijd win. Zo bepaal ik bijvoorbeeld hoe we wandelen, ik ga niet graag naar een dierenarts, ik word niet graag getrimd,…
Trimmen en het verwijderen van klitten was na mijn binnenkomst trouwens echt nodig. Gezien mijn reacties heb ik daarvoor onder begeleiding van de dierenarts even een dutje gedaan. Dan kon ik pas echt goed onder handen genomen worden. Sinds toen laat ik mij beter borstelen en kan ik ‘onderhouden’ worden. Een dag en nacht verschil!

Aan dat gedrag kan natuurlijk gewerkt worden. Maar dan wel door iemand die ervaring heeft, weet waar hij/zij mee bezig is en vooral geduldig te werk kan gaan. Ik ben niet de klassieke, gezellige Newfoundlander die vele mensen gewend zijn. Maar ik heb nog heel wat potentieel. Geef mij de juiste persoon in de juiste omgeving en wie weet wat we samen kunnen bereiken.
Ik voel mij het meest op mijn gemak in de buitenlucht. Ik doe niet liever dan buitenzitten, in alle rust. Dat is dan ook het type thuis waar ik vooral naar op zoek ben.
Jammer genoeg kan ik het met andere dieren niet al te best vinden.

Wil je graag nog meer info over mij en denk je dat jij mijn perfecte nieuwe baasje kan zijn? Ga dan zo snel mogelijk naar het contactformulier op onze website en vul dat zo gedetailleerd en concreet mogelijk in (vink zeker aan dat je interesse hebt in adoptie). Mijn verzorgers nemen vervolgens verder contact me je op.

Extra informatie

Geboortedatum

07-01-2016

Ras

Newfoundlander

Geslacht

Reu

Formaat

Zeer groot

Gecastreerd/Gesteriliseerd?

Ja

Sociaal met honden?

Neen

Sociaal met katten?

Neen

Ervaring met kinderen?

Neen

Kan mee in de auto?

Neen

Kan alleen thuis blijven?

Ja

Heeft toegang tot tuin/buiten nodig?

Ja