Florian

Hallo hallo, here I am! Ik, Florian, ga op zoek naar een nieuwe thuis. Mijn vorige baasjes konden mij niet houden, met als belangrijkste reden mijn reacties naar andere dieren. Ze hadden problemen met het feit dat ik absoluut niet sociaal ben met andere honden.

Laten we misschien eerst mijn situatie en karakter schetsen. Ik ben een Stafford/Shar Pei kruising, geboren op 10/10/2017. Een kanjer van een kerel bij mensen maar dus niet te combineren met andere dieren. Dat was de reden waarom ik de bij het asiel werd aangemeld. Ik leefde samen met andere honden maar er ontstonden constant conflicten.

Bij mijn mensjes ben ik een gigantische knuffelbeer. Het duurt niet lang of ik ben ieders beste vriend. Mijn stevig gespierde postuur verraadt natuurlijk dat ik ook een energieke hond ben die nood heeft aan de nodige fysieke inspanning. Mijn energie eens de vrije loop geven in een grote tuin kan enorm veel deugd doen! Wie aan fysieke inspanning denkt, denkt bij een hond automatisch aan wandelen. Tijdens mijn verblijf in het asiel zagen mijn wandelaars al snel dat dit een werkpunt ging zijn en dat andere honden moesten vermeden worden. Helaas hebben mijn stress en reacties naar andere dieren toe ook mijn wandelingen overgenomen. Tot op het punt dat een wandeling geen aangename ervaring meer is.
Kan hier aan gewerkt worden? Met de juiste ervaring en de juiste aanpak is veel mogelijk. Maar ik zou het ook prima vinden als ik bij mensen terecht kom die mij thuis de nodige fysieke en mentale uitdagingen kunnen geven ter vervanging van het wandelen. Ruimte en een grote tuin met een zeer goede omheining zullen altijd noodzakelijk zijn. Zolang ik mijn ei maar kwijt kan.

Neem gerust een kijkje onder het tabblad ‘Extra informatie’ op deze pagina voor meer details. Wil je graag meer info over mij en denk je dat jij mijn perfecte nieuwe baasje kan zijn? Ga dan zo snel mogelijk naar het contactformulier op onze website en vul dat zo gedetailleerd en concreet mogelijk in (vink zeker aan dat je interesse hebt in adoptie). Mijn verzorgers nemen vervolgens verder contact met je op.

Extra informatie

Geboortedatum

10-10-2017

Ras

Shar Pei kruising

Geslacht

Reu

Formaat

Middelgroot

Gecastreerd/Gesteriliseerd?

Ja

Sociaal met honden?

Neen

Sociaal met katten?

Neen

Ervaring met kinderen?

Ja

Kan mee in de auto?

Neen

Kan alleen thuis blijven?

Ja

Heeft toegang tot tuin/buiten nodig?

Ja

Wens je meer te weten over vrijwilligerswerk in het asiel?

Heb je meer informatie nodig?