Brady

Wacht reeds 622 dagen op een nieuw baasje
Category:

Beschrijving

Hallo iedereen, mijn naam is Brady. Op z’n Engels uit te spreken! Ik ben een Border Collie geboren in december 2017. Een exacte dag kan ik jullie helaas niet geven. Ik ben namelijk een vondeling. Mijn vinders hebben mij vorig jaar in huis genomen. Ze hebben alles gedaan wat ze konden om voor mij te zorgen: politie en asiel geïnformeerd, zelf een chip laten plaatsen (gezien ik die nog niet had), sociale media afgeschuimd, mij een warm plaatsje bij hun gegeven,… Maar helaas heeft hun zoektocht geen resultaat opgeleverd. Uiteindelijk hebben ze mij in het asiel binnengebracht omdat ze mij niet konden bieden wat ik echt nodig heb.

“Wat heeft die Border dan absoluut nodig?” hoor ik jullie denken. Ik ga er geen doekjes om winden. Ik kom met wat bagage waar men rekening mee moet houden. Deze bagage heeft met mijn zintuigen te maken. Zo ben ik om te beginnen doof. Op zich geen groot probleem, al is het dat mensen mijn aandacht op een andere manier zullen moeten trekken. Mijn zicht is echter ook beperkt. Eén oogje is blind en het andere werkt ook niet meer 100%. Dat klinkt allemaal heel erg en moeilijk, maar ik laat het mijn leven niet bepalen! Het is wat het is, het leven gaat voort.

Deze beperkingen doen geen afbraak aan mijn fantastische karakter. Maar ze zorgen er wel voor dat kennismaken met nieuwe mensen een uitdaging vormt. Eens ik iemand ken en  vertrouwen heb gewonnen, ben ik enorm aanhankelijk. Ik droom dus zeker van een thuis waar men voldoende met mij bezig is. Te lang alleen zitten is niet aan mij besteed. In mijn droom is er ook ruimte voor een rustige huisgenoot. Gezien mijn beperkingen heb ik zeker baat bij een andere viervoeter in huis. Een sociale hond, net zoals ik, waar ik mee kan ravotten en die mij op sleeptouw kan nemen. Dat is echter geen must. Het belangrijkste zal altijd zijn dat men geduld met mij kan hebben naarmate ik vertrouwen opbouw. Daar moeten we samen in het asiel tijd voor maken. Zo heb ik al een houvast wanneer ik na mijn adoptie een nieuwe omgeving moet leren kennen. Kinderen zijn sowieso niet aan mij besteed.

 

Dat is beknopt mijn verhaal. Wil je graag meer info over mij en denk je dat jij mijn perfecte nieuwe baasje kan zijn? Stuur mij dan zo snel mogelijk een mail via info@dierenasiel-tienen.be of vul even het contactformulier in op www.dierenasiel-tienen.be/contacteer-ons/.

Extra informatie

Geboortedatum

25/12/2017

Ras

Border Collie

Geslacht

Reu

Formaat

Normaal

Gecastreerd/Gesteriliseerd?

Ja

Sociaal met honden?

Ja

Sociaal met katten?

Neen

Ervaring met kinderen?

Neen

Kan mee in de auto?

Ja

Kan alleen thuis blijven?

Neen

Heeft toegang tot tuin/buiten nodig?

Ja